معرفی
ما
طیف گسترده ای از فناوری ها به منظور افزایش بهره وری تولیدات گیاهی و ابزاری برای کمک به مطالعه علوم مربوط به گیاهان پدید آمده اند که تحت عنوان بیوتکنولوژی (زیست فناوری) گیاهی شناخته می شوند. کشت بافت و سلول گیاهی به همراه روشهای مهندسی ژنتیک از ارکان مهم فناوری زیستی به عنوان یکی از علوم پیشرفته دنیا بهشمار میآیند که در یک محیط مصنوعی با ایجاد شرایط مشابه محیط طبیعی، زمان رشد گیاهان را به حداقل ممکن رسانده و توانسته است سالمترین و مرغوبترین محصولات را عرضه نماید.
عمده راهبردهای شرکتهای کشت بافتی در جهان، تولید هسته های اولیه، فروش پروتکلهای تجاری، تولید پایه / نهال عاری از آلودگی، تکثیر گیاهان درون شیشه ( جهت سازگاری در شرکتهای گلخانه ای)، تولید بذر به روش کشت بافت ( مینی تیوبر )، حفظ ذخایر ژنتیکی در حال انقراض، و … می باشد که به یک صنعت چند میلیارد دلاری برای گلخانه ها و مراکز تجاری در سراسر جهان تبدیل شده است.
از جمله امتیازات این روش آزاد شدن از قیود اقلیمی موجود از نظر فصل و زیستگاه، ازدیاد گیاهان سخت ریشه زا، تکثیر سریع ارقام جدید و تجاری ( باغی، زراعی، داروئی، زینتی )، تولید گیاهان عاری از آلودگی و مشابه والد مادری، تولید در فضای محدود، تولید گیاهان هاپلوئید و دابل هاپلوئید، تسهیل امکان جوانه زنی بذور و …. که حاصل آن احداث باغهای مدرن و متراکم، همگن بودن ارقام زراعی و باغی و سهولت در انجام عملیات کشاورزی، کاهش دوره نونهالی، افزایش عملکرد در هکتار، کاهش عادت سال آوری، افزایش خصوصیات کیفی میوه، افزایش بهره وری مصرف آب و کاهش هزینه های تولید و … می باشد.
همگام با افزایش تعداد شرکتهای کشت بافتی در ایران و نیاز روزافزون به تدوین استراتژی، تنظیم قوانین ، هماهنگی با سازمانهای ذی ربط، آموزش نیروی انسانی،دستیابی به اهداف تجاری و … انجمن کشت بافت گیاهی ایران ( Plant Tissue Culture Association of Iran ) با نام اختصاری PTCA و شماره ثبت 434-2/3-32 در مورخه 14/04/ 1395 تحت نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران و متشکل از 5 عضو اصلی و 2 عضو علی البدل تاسیس گردید.
جلسات هیئت مدیره
اهداف انجمن
کشت بافت گیاهی
- مشاوره در زمینه شناسنامه دار کردن کلیه واحدهای کشت بافتی
- تامين نيازهاي صنفي ، آموزش ، توسعه و گسترش فعاليت ها
- همکاری در تدوین استانداردهای کشت بافت
- ارائه مشاوره در زمینه بازاریابی، خرید و فروش، صادرات و واردات و عرضه تولیدات شرکتهای عضو
- ارائه خدمات فنی، تخصصی، حقوقی، قبول وکالت اعضاء در کلیه امور مورد نیاز آنها، خدمات مشاورهای و راهنمائی و سایر تسهیلات مورد نیاز اعضا
- ایجاد بستر هماهنگی ملموس در بین کلیه اعضای صنف جهت نیل به اهداف
- کوشش در تشکیل کلاسهای آموزشی ، برگزاری کنگره و سمینارهای علمی ، ایجاد بانک اطلاعاتی و امکان دسترسی به آخرین تحولات تکنولوژیکی با رعایت مقررات قانونی، به منظور برخورداری اعضاء از امکانات آن.
- برگزاری نمایشگاه و یا مشارکت در نمایشگاه های داخلی و بین المللی
- انتشار خبرنامه به منظور آگاهی اعضاء از مناقصه ها، تبادل تجارت در زمینه های تجاری، فنی، حقوقی و ...
- جذب و جلب حمایت های قانونی از دستگاه های اجرایی
چارت سازمانی
انجمن
- مدیر عامل
- رئیس هیئت مدیره
- نایب رئیس
- خزانه دار
- دبیر
- عضو اصلی هیئت مدیره
- بازرس اصلی
- علی البدل هیئت مدیره
- بازرس علی البدل